Ingredientai
- Miltai 350 g tešlai
- Cukrus 1 valg. š. tešlai
- Druska 1 arbat. š. tešlai
- Sviestas 220 g šalto - tešlai
- Vanduo 1 puodelis 1/4 ledinio - tešlai
- Sūris 265 g lieso „Philadelphia“ - įdarui
- Rūkyta lašiša 125 g arba sūdytos - įdarui
- Krapai 1 arbat. š. džiovintų smulkintų - įdarui
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. nutarkuotos žievelės - įdarui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. 1/2 maltų - įdarui
- Agurkai 300 g šviežių - patiekimui
Kaip gaminti
- Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska.
- Per vidurį dėkite pasmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapokite tešlą, kol gausite daug trupinukų (lyg ruoštume „Napoleono“ tešlą).
- Supilkite ledinį vandenį ir šaltomis rankomis greitai sulipdykite tešlos rutulį.
- Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve 3–4 valandas.
- Sūrį atšildykite iki kambario temperatūros ir išsukite su prieskoniais, įmaišykite smulkintą lašišą.
- Atšalusią tešlą iškočiokite į vieną platų skritulį ir atsargiai perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (galima kočioti iškart ant kepimo popieriaus lakšto).
- Vidurį aptepkite sūrio įdaru, o likusius tešlos kraštelius užlenkite į vidurį.
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, įdėkite pyragą kepti ir iškart sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių.
- Kepkite apie 30 minučių, kol tešla paruduos.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita