Ingredientai
- Lašiša 700 g filė su oda
- Morkos 130 g
- Svogūnai 110 g
- Ryžiai 80 g auksinių plikytų
- Pomidorai 70 g vyšninių
- Krapai 10 g
- Avokadai 0,5 vnt.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Išverdame ryžius. Nulupę odą, sumalame lašišą.
2. Nulupame svogūnus ir morkas. Svogūną susmulkiname, morką sutarkuojame.
3. Pirmiausia pakepiname svogūną, tuomet dedame morkas ir dar pakepiname kelias minutes.
4. Dubenyje sumaišome maltą lašišą, virtus ryžius, morkas, svogūnus, susmulkintus krapus, druską, pipirus.
5. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame gautą masę.
6. Kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 min.
7. Ant iškepusio pyrago dedame avokadus, pomidorus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos