Ingredientai
- Lašiša 4 vnt. filė (maždaug po 185 g)
- Petražolės 2 valg. š. smulkintos
- Kalendros 2 valg. š. smulkintos
- Mėtos 2 valg. š. smulkintos
- Laiškiniai česnakai: smulkinti 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 0,5
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190–200 laipsnių. Kepimo popierių padalykite į 4 didelius kvadratus, ant jų suberkite kalendras, mėtas, laiškinius česnakus ir petražoles. Ant kiekvieno kvadrato dėkite gabalėlį lašišos, suberkite likusias žoleles, smulkintus česnakus, uždėkite kelis griežinėlius citrinos.
2. Apšlakstykite aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Lašišą suvyniokite į kepimo popierių, aklinai užlankstykite kraštus. Šaukite į orkaitę ir kepkite 10–12 minučių. Tiekite su žaliosiomis salotomis ir virtomis bulvėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita