Ingredientai
- Lašiša 600 g filė
- Imbieras 20 g gabalėlis
- Česnakai 1 skiltelės
- Vynas 100 ml sausas, baltas
- Pipirai 1 žiupsnelis citrininiai
- Porai 1 vnt. nedidelis
- Sviestas 50 g
- Kiaušiniai 4 vnt. dideli
- Parmezano sūris 50 g tarkuotas
- Druska 1 arbat. š.
- Cukrus 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į dubenį.
2. Nuluptą imbierų šaknį, česnako skiltelę smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su baltuoju vynu. Pagal skonį įberkite citrininių pipirų, cukraus, druskos, išmaišykite.
3. Gauta mase aptepkite žuvų gabalėlius ir palikite pusvalandžiui, kad pasimarinuotų.
4. Nubraukusi marinato tirščius nuo žuvų peilio nugarėle, jas susmulkinkite.
5. Nuluptus porus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste. Sumaišykite su smulkintomis žuvimis.
6. Kiaušinius įmuškite į dubenį, suberkite tarkuotą parmezaną, pagal skonį pasūdykite ir išplakite konditerine šluotele.
7. Ant nepridegančio kepimo indo dugno paskleiskite žuvų ir porų masę, viršų apliekite plaktais kiaušiniais.
8. Kepkite 180 0C karštumo orkaitėje apie 20 minučių. Prieš tiekdama papuoškite plonais paprikų griežinėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita