Ingredientai
- Lašiša 500 g filė
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt. didelis
- Bulvės 3 vnt. didelės
- Grietinėlė 300 ml
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Parmezano sūris 3 valg. š.
- Garstyčios 2 valg. š. grūdėtųjų dižono
- Krapai 1 sauja smulkintų šviežių
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis juodųjų ir baltųjų pagal skonį
Kaip gaminti
1. Lašišas supjaustykite vidutinio stambumo griežiniais. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pastovėti.
2. Brokolinį kopūstą padalykite žiedynais ir apvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (maždaug 5 minutes). Išgriebusi gerai nuvarvinkite ir nusausinkite.
3. Bulves kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir apvirkite pasūdytame vandenyje (daržovės turi likti kietokos). Vandenį nupilkite, luktelkite, kol bulvės atvės, ir supjaustykite plonais griežinėliais.
4. Dubenėlyje gerai suplakite grietinėlę su garstyčiomis, tarkuotu parmezanu bei smulkintais šviežiais krapais. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų baltųjų pipirų.
5. Sviestu ištepto kepimo indo dugną išklokite bulvių griežinėliais. Ant viršaus tolygiai išdėliokite brokolinių kopūstų žiedynus, tarp jų – lašišų griežinėlius. Viską apliekite paruošta grietinėlės mase ir 15 minučių šaukite į 180 °C temperatūros orkaitę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita