Ingredientai
- Rūkyta lašiša 220 g supjaustyta plonais griežinėliais
- Kiaušiniai 8 vnt.
- Krienai 2 valg. š. padažas
- Svogūnų laiškai 1 sauja 2 valg. š. smulkintų
- Sviestas 20 g
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Aliejus 2 valg. š. šlakelis
Kaip gaminti
1. Aštuonias keksiukų formeles patepkite aliejumi ir išklokite maistine plėvele.
.2 Į kiekvieną formelę įdėkite po vieną didelį ar kelis mažesnius lašišos griežinėlius (taip, kad liktų kraštai bokšteliams užkloti).
3. Kiaušinius truputį paplakite su krienų padažu (visiškai išplakti nereikia), pagardinkite svogūnų laiškais ir pipirais.
4. Keptuvėje išlydykite sviestą. Kai pradės putoti, supilkite kiaušinių plakinį ir visą laiką maišydami kepkite, kol kiaušiniai sukrekės.
5. Praaušusią kiaušinienę sudėkite į lašišų griežinėliais išklotas formeles, šaukštu gerai suspauskite, uždenkite paliktais kraštais.
6. Prieš patiekdami bokštelius išverskite į lėkštę.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita