Ingredientai
- Lašiša 350 g 200 gr. filė ir 150 gr. įdarui
- Apelsinai 1 vnt. sultys
- Imbieras 1 arbat. š. maltas
- Citrinos 1 vnt. šviežiai nutarkuota žievelė ir įdarui sultys
- Petražolės 20 g
- Avokadai 1 vnt. įdarui
- Varškė 100 g įdarui riebi
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Įdarui tepamas sūrelis 100 g
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. įdarui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Lašišų gabalėlius sudėkite į plokščią indą, apšlakstykite apelsinų sultimis, pagal skonį apibarstykite imbieru ir nutarkuotomis citrinos žievelėmis. Jei reikia, pasūdykite.
2. Avokadą nulupkite, susmulkinkite, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, tada suberkite į plakti skirtą indą.
3. Ten pat berkite smulkintas lašišas, varškę, sūrį. Galiausiai supilkite citrinų sultis ir išplakite iki vientisos masės.
4. Įdarą pagal skonį pasūdykite, įmaišykite žalumynus.
5. Ant nuo marinato nuvarvintų lašišų gabalėlių krėskite po šaukštą įdaro, jį paskirstykite ir lašišų plokšteles susukite kaip bokštelius.
6. Tiekite papuošusi petražolių šakele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita