Ingredientai
- Lašiša 500 g šviežių sūdytų filė
- Svogūnai 1 vnt.
- Kaparėliai 2 arbat. š. marinuotų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Konjakas: (šlakelis) 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Česnakai 2 vnt. laiškiniai
- Agurkai 2 vnt. švieži
- Actas 2 valg. š. baltojo vyno
- Vanduo 4 valg. š.
- Garstyčios 1 arbat. š. "Dižono"
- Medus 1 arbat. š. skystas
Kaip gaminti
1. Lašišą supjaustykite juostelėmis, sudėkite į dubenį. Suberkite iš marinato išgriebtus, gerai nuvarvintus kaparėlius, smulkintus svogūnus, pamaišykite. Apšlakstykite citrinų sultimis, konjaku, aliejumi, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, dar sykį išmaišykite.
2. Gautą masę sudėkite į nedidelius apvalius dubenėlius, suspauskite šaukštu. Kelias valandas laikykite šaldytuve.
3. Agurkus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į dubenį, apibarstykite druska ir palikite 20 minučių. Nusunkite susidariusi skystį, daržovių griežinėlius vieną šalia kito išdėliokite lėkštėje. Dubenyje gerai išsukite garstyčias ir skystą medų. Supilkite vandenį, actą, konjaką ir dar sykį viską gerai išsukite.
4. Gautu mišiniu apšlakstykite agurkų griežinėlius. Po 15–20 minučių apibarstykite juos baltaisiais ir juodaisiais sezamais, ant viršaus sukrėskite lašišų masę. Ant kiekvieno žuvų ritinėlio uždėkite laiškinių česnakų, parmezano drožlių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita