Ingredientai
- Lašiša 200 g
- Vermutas 4 valg. š.
- Žuvies sultinys 150 ml
- Laurų lapai 1 vnt.
- Pipirai 6 vnt. po kelis kvapiuosius ir juoduosius
- Apelsinai 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Imbieras 10 g gabalėlis
- Varškė 150 g tepamoji
- Laiškiniai česnakai: 1 sauja
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Apelsiną, citriną gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą. Imbiero šaknį nuplaukite, nulupkite, stambiai sutarkuokite. Nuplautus česnakų laiškus susmulkinkite.
- Į puodą supilkite žuvų sultinį, vermutą, įmeskite lauro lapą, suberkite pipirus. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, ugnį sumažinkite ir virkite apie 10 minučių. Iš atvėsusios žuvies išrinkite ašakas.
- Tepamąją varškę ištrinkite su tarkuotais imbierais. Sudėkite smulkintą žuvį, svogūnus, supilkite apelsino sultis. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Įmaišykite smulkintus česnakų laiškus. Tiekite su skrudinta tamsia ar šviesia itališka duonele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita