Ingredientai
- Lašiša 300 g filė
- Imbieras 1 vnt. nedidelis gabalėlis imbiero šaknies
- Austrių padažas 2 valg. š.
- Rudasis cukrus 1 arbat. š.
- Apelsinai 1 vnt. pusės apelsino sulčių
- Citrinos 1 vnt. šaukštas citrinos sulčių, citrinų griežinėlių
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Sūris 30 g šviežiai tarkuoto parmezano
- Česnakai 2 skiltelės
- Bazilikai 1 arbat. š. lapelių papuošti
Kaip gaminti
1. Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į kamerą.
2. Užšaldytą lašišą supjaustykite plonyčiais griežinėliais, juos po vieną paskleiskite negilioje lėkštėje.
3. Paruoškite marinatą: imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite. Česnakų skilteles nulupkite ir susmulkinkite.
4. Iš apelsino išspauskite sultis ir sumaišykite su austrių padažu, citrinų sultimis, cukrumi.
5. Lašišų filė užpilkite marinatu.
6. Ant viršaus berkite kaparėlių, tarkuoto parmezano ir apie 40 min. palaikykite, kad lašiša sugertų prieskonius.
7. Tiekite su citrinų skiltelėmis, šviežiais bazilikais ir skrudintos baltos duonos riekelėmis.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo ir marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita