Ingredientai
- Salotos 1 vnt. Pusė gūžinių
- Lašiša 150 g filė
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Imbieras 1 vnt. nedidelis gabalėlis šaknies
- Rudasis cukrus 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys ir nutarkuota pusės citrinos žievelė
- Aliejus 1 valg. š. vynuogių kauliukų
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis
- Česnakai 2 skiltelės
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Krapai 2 valg. š. ryšulėlis
- Austrių padažas 1 valg. š.
- Petražolės 2 arbat. š. ryšulėlis
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
Kaip gaminti
- Gūžinę salotą nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite ir išdėliokite lėkštėse.
- Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, labai plonai supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite giliame dubenyje.
- Aitriąją papriką nuplaukite, perpjaukite per pusę, išvalykite, susmulkinkite.
- Imbierą sutarkuokite.
- Česnakus nulupkite, susmulkinkite ir negiliame dubenyje sumaišykite su aitriąja paprika, imbierais, ruduoju cukrumi, citrinos sultimis, aliejumi, austrių padažu, smulkintais krapais bei petražolėmis, nutarkuota citrinos žievele.
- Paruoštu marinatu užpilkite lašišų filė ir bent 2 val. palaikykite. Tada sudėkite ją ant salotų, apšlakstykite likusiu marinatu.
- Ant salotų taip pat išdėliokite raudono svogūno griežinėlius, berkite kaparėlių, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Tiekite su skurdinta baltos duonos riekele.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita