Ingredientai
- Lašiša 200 g filė
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis
- Greipfrutai 1 vnt. raudonasis
- Austrių padažas: 1 valg. š.
- Klevų sirupas 1 arbat. š.
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Laiškiniai svogūnai 1 g 1 arbat. š. - smulkintų
- Česnakai 1 skiltelės
- Žalioji citrina 1 vnt. 0,5
- Ridikėliai 3 vnt.
Kaip gaminti
- Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldiklį.
- Užšaldytą lašišą supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir po vieną paskleiskite pailgoje lėkštėje.
- Paruoškite marinatą: imbierų šaknį nulupkite, sutarkuokite. Česnakų skiltelę sutraiškykite.
- Greipfrutą nulupkite, taip pat ir baltąją odelės dalį, išskirstykite skiltelėmis. Iš kelių skiltelių išspauskite sultis, sumaišykite su austrių padažu, tarkuotais imbierais, česnakais, klevų sirupu.
- Marinatu užpilkite lašišų filė ir apie 15 min. palikite, kad pasimarinuotų. Ant viršaus užberkite kaparėlių, svogūnų laiškų, šalia padėkite greipfrutų skiltelių, griežinėliais pjaustytų ridikėlių.
- Tiekite su skrudintos baltos duonos riekelėmis.
- Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo ir marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita