Ingredientai
- Lašiša 500 g filė
- Majonezas 3 valg. š.
- Jogurtas 4 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. citrinos sultys
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Mėtos 1 arbat. š. 1/3 šaukštelio
- Čiobreliai 1 arbat. š. 1/3 šaukštelio
- Bazilikai 1 arbat. š. 1/3 šaukštelio
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į gilesnį plokščią dubenį.
2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite, sumeskite į plakti skirtą indą.
3. Ten pat sukrėskite jogurtą, majonezą, įspauskite citrinų sultis, suberkite visus prieskonius ir marinatą išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės.
4. Lašišų gabalėlius gerai įtrinkite paruoštu marinatu ir 2 val. palikite, kad pasimarinuotų.
5. Nuvarvintus gabalėlius verkite ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių ir kepkite karštoje orkaitėje arba ant laužo ne ilgiau nei 10–12 min.
6. Tiekite su mėgstamomis šviežių žalumynų salotomis.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita