Ingredientai
- Lašiša 600 g filė
- Citrinos 1 vnt. 0,5 - sulčių
- Aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis baltųjų - maltų
- Špinatai 2 sauja padažui
- Pesto padažas 1 valg. š. padažui
- Česnakai 1 skiltelės padažui
- Sviestas 2 valg. š. padažui
- Grietinėlė 150 ml padažui
- Parmezano sūris 1 sauja tarkuoto - padažui
- Kaparėliai 1 valg. š. padažui
- Žemės riešutai 1 valg. š. skrudintų - padažui
Kaip gaminti
- Lašišą nuplaukite, nusausinkite.
- Padalykite į tris dalis, įtrinkite aliejumi, maltais baltaisiais pipirais ir druska, apšlakstykite citrinų sultimis.
- Iškepkite ant grotelių, laužo arba orkaitėje.
- Česnako skiltelę nulupkite ir smulkiai sukapojusi pakepinkite svieste.
- Špinatų kotelius nupjaukite, lapus susmulkinkite ir patroškinkite svieste, kol suminkštės.
- Supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, sukrėskite pesto padažą, užberkite tarkuoto parmezano.
- Kai jis išsilydys, iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir įmaišykite gerai nuvarvintus kaparėlius.
- Karštą lašišą išdėliokite į lėkštes, gausiai apliekite padažu.
- Apibarstykite skrudintais žemės riešutais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita