Ingredientai
- Lašiša 4 vnt. pjausniai su oda
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Garstyčios 2 valg. š. marinatui; idealiai tinka Dižono garstyčios
- Medus 1 valg. š. marinatui, skysto
- Citrinos sultys 3 valg. š. marinatui
Kaip gaminti
- Pirmiausia pasigaminkite marinatą: dubenėlyje sumaišykite medų su garstyčiomis, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir išsukite iki vientisos masės. Nebijokite šio mišinio ragauti – jis turi būti saldžiarūgštis su ryškiai juntamomis garstyčiomis. Jei tik norite, koreguokite marinato skonį pagal savo norus.
- Kiekvieną lašišos pjausnį iš abiejų pusių aptepkite marinatu ir palikite pusvalandžiui šaldytuve pasimarinuoti.
- Pasiruoškite kiekvienam kepsneliui po dvigubą folijos lapą, ištepkite vidinę pusę aliejumi. Ant folijos gabalėlio dėkite pjausnį, pabarstykite druska, pipirais ir užlankstykite foliją it voką. Iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite „vokelius“ su pjausniais apie 15–20 min.
- Iškepusius kepsnelius, kuriems nebereikės jokio papildomo padažo, patiekite su citrinos riekelėmis ir a) lengvomis šviežiomis salotomis; b) keptais pomidorais ir/ar brokoliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei