Ingredientai
- Lašiša 400 g faršo
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Majonezas 1 valg. š.
- Džiūvėsiai 7 valg. š. 2 - 3 ir apvoliojimui
- Aliejus 4 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis citrinpipiriai
- Druska 2 žiupsnelis kepsneliams ir padažui
- Prieskoniniai žalumynai 3 g pagal skonį
- Gražgarstės 1 sauja
- Salotos 1 vnt. "Aisbergo" keli lapai
- Pomidorai 10 vnt. maži, įvairių spalvų
- Citrinos 1 vnt. sultys - padažui
- Cukrus 1 žiupsnelis padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. padažui
- Salotų prieskoniai: (padažui) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Į lašišų faršą sudėkite kiaušinio trynį, džiūvėsėlius, majonezą, pagardinkite pipirais, druska, žolelių prieskoniais ir labai gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės formuokite nedidelius kepsnelius, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir iškepkite keptuvėje su aliejumi.
2. Gražgarstes gerai nuplaukite, nuvarvinkite, „Aisbergo“ salotas suplėšykite. Pomidoriukus perpjaukite pusiau, sumaišykite su salotomis ir užpilkite padažu.
3. Padažui sumaišykite citrinų sultis, cukrų, druską, pipirus, salotų prieskonius ir alyvuogių aliejų. Ant salotų sudėkite lašišų kepsnelius.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė