Ingredientai
- Lašišų kepsneliai 2 vnt.
- Viskis 50 ml
- Citrinos 1 vnt. šaukštas nutarkuotų žievelių ir pusės citrinos sultys marinatui
- Grybai 100 g šaldytų baravykų
- Porai 1 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Grietinėlė 50 ml neriebios
- Imbieras 10 g gabalėlis šaknies marinatui
- Austrių padažas (marinatui) 2 valg. š.
- Garstyčios 1 valg. š. marinatui
- Cukrus 1 arbat. š. marinatui
- Aliejus 2 valg. š. marinatui
Kaip gaminti
1. Paruoškite marinatą: sutarkuokite imbierą, sumaišykite su austrių padažu, garstyčiomis, aliejumi, pagardinkite cukrumi ir citrinų sultimis.
2. Lašišų kepsnelius nuplaukite, nusausinkite, pamerkite į marinatą ir palikite kelioms valandoms, kad pasimarinuotų.
3. Marinuotą lašišą nuvarvinkite, dėkite ant folijos, kepsnelius apšlakstykite viskiu, apibarstykite citrinų žievelėmis, foliją kruopščiai užsukite ir kepkite ant grotelių apie 6 minutes, tada foliją praskleiskite ir dar porą minučių pakepkite, kad žuvies paviršius šiek tiek apkeptų. Įsidėmėkite: lašišos jokiu būdu negalima perkepti. Gaminant garuose ji bus gatava po 10 minučių, o karštoje orkaitėje iškeps per 7 minutes.
4. Tiekite su svieste troškintais ir grietinėle pagardintais porais ir baravykais.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita