Ingredientai
- Lašiša 300 g rūkytų lašišų filė
- Varškės sūris 300 g riebaus
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Grietinėlė 100 ml plakamosios
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
- Žalumynai (užkandėlei papuošti) 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Lašišų filė supjaustykite pailgomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais. Tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
3. Kiekvieną lašišų juostelę susukite į norimos formos krepšelį, į vidų krėskite paruošto varškės kremo.
4. Paruoštus suktinukus bent valandai padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
5. Tiekite papuošusi krapų šakelėmis ir kitais žalumynais. Skanu valgyti su baltos duonos skrebučiais.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita