Ingredientai
- Lašiša 300 g rūkytos
- Varškės sūris 200 g riebaus
- Svogūnai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. šaukštelis citrinų sulčių
- Krienai 1 arbat. š. pagal skonį; marinuotų
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. petražolių, krapų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Lašišą susmulkinkite, varškės sūrį sutrupinkite šakute ir sumeskite į plakti skirtą indą.
2. Svogūną nulupkite, sukapokite, suberkite į dubenį su žuvimi ir sūriu.
3. Suberkite žalumynus, supilkite citrinų sultis, pagal skonį krėskite krienų, berkite druskos, pipirų.
4. Viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu, krėskite į stačiakampį negilų indą ir uždenkite jį maistine plėvele.
5. Paštetą per naktį laikykite šaldytuve.
6. Tiekite supjaustytą nestorais griežinėliais su sausoje keptuvėje skrudintu baltos duonos skrebučiu ir daržovių salotomis.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita