Ingredientai
- Lašiša 150 g filė
- Grietinėlė 300 ml po 150 gr. neriebios (12 proc.) ir riebios grietinėlės plakti
- Želatina 2 arbat. š.
- Pienas 3 valg. š.
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis šviežiai maltų baltųjų
- Citrinos 1 vnt. padažui pusės citrinos sultys
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. padažui pagal skonį šviežiai maltų
- Svogūnų laiškai 300 g padažui
- Ryžių actas 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Želatiną užpilkite pienu ir palikite, kol išbrinks.
2. Lašišų filė susmulkinkite, užpilkite neriebia grietinėle ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Tada ataušinkite.
3. Želatiną ištirpinkite, supilkite į lašišų ir grietinėlės masę, viską pagardinkite pipirais, įpilkite ryžių acto ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
4. Atskirai iki standžios masės išplakite plakamąją grietinėlę ir šaukštu atsargiai įmaišykite ją į lašišų putėsius. Masę supilkite į plokščią indą ir bent dviem valandoms pastatykite į šaldytuvą.
5. Padažui svogūnų laiškus susmulkinkite, šiek tiek (kad neprarastų spalvos ) pakepinkite sausoje keptuvėje, tada pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir išplakite elektriniu plakikliu.
6. Putėsius tiekite supjaustytus su žaliuoju svogūnų padažu.
Pagaminsite per 30 min. (neskaitant stingdymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita