Ingredientai
- Lašiša 400 g Putėsiams; rūkytos
- Grietinėlė 300 ml Putėsiams; po 150 ml 12 ir 30 proc. riebumo
- Želatina 2 arbat. š. Putėsiams ir 1 arbat. š. avokadų tyrei
- Pipirai 1 arbat. š. Putėsiams; maltų baltųjų
- Majonezas 2 valg. š. Putėsiams
- Grietinė 200 ml Avokadų tyrei; indelis liesos
- Avokadai 2 vnt. Avokadų tyrei
- Špinatai 30 g Avokadų tyrei; šviežių
- Svogūnai 1 vnt. Avokadų tyrei
- Citrinos 1 vnt. Avokadų tyrei; šaukštas citrinos sulčių
- Cukrus 1 arbat. š. Avokadų tyrei
- Actas 1 valg. š. Putėsiams; ryžių
- Druska 1 arbat. š. Putėsiams ir avokadų tyrei; pagal skonį
- Krapai 1 arbat. š. Putėsiams; pagal skonį
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. Avokadų tyrei
Kaip gaminti
- Išbrinkinkite ir nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną.
- Lašišą susmulkinkite, užpilkite liesa grietinėle, pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir šiek tiek atvėsinkite.
- Į lašišų masę įmaišykite majonezą, krapus, supilkite ryžių actą, suberkite pipirus ir išplakite elektriniu plakikliu.
- Tada atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
- Paruoškite avokadų tyrę: avokadus nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į plakimo indą ir pašlakstykite citrinų sultimis, kad avokadai nepatamsėtų. Sumeskite nuluptą smulkintą svogūną, nuplautus špinatų lapelius, sukrėskite grietinę, supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų ir žalumynus.
- Viską išplakite elektriniu plakikliu, įmaišykite ištirpintą želatiną.
- Į nedidelius indelius krėskite avokadų, tada lašišų masės ir per naktį laikykite šaldytuve.
- Tiekite išėmusi iš indelių, su šviežių daržovių ir agurkų salotomis.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita