Ingredientai
- Aliejus 2 valg. š. duonai apšlakstyti
- Lašiša 500 g
- Kaparėliai 2 valg. š. marinuoti
- Krapai 2 valg. š. smulkinti
- Garstyčios 1 valg. š.
- Balzaminis actas 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska 5 g pusė šaukštelio
- Salotos 8 vnt. lapai
- Duona 4 st. balta, pjaustyta kubeliais
Kaip gaminti
1. Duonos kubelius suberkite į skardą, apšlakstykite aliejumi ir 10 min. paskrudinkite 200 ºC karštumo orkaitėje.
2. Lašišą įdėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir ant didelės ugnies užvirkite. Tada puodą uždenkite, nukelkite nuo ugnies ir palikite 10 min. Žuvį susmulkinkite (patogiausia tai daryti dviem šakutėmis), pabarstykite druska ir sumaišykite su kaparėliais bei krapais.
3. Paruoškite padažą: actą, garstyčias ir aliejų išplakite. Pusę padažo užpilkite ant žuvies, sudėkite duoną ir išmaišykite. Išdėliokite į lėkštes, išklotas salotų lapais, apšlakstykite likusiu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita