Ingredientai
- Lašiša 400 g 250 g šviežios lašišos filė ir 150 g rūkytos
- Vermutas 4 valg. š. baltas
- Žuvies sultinys 150 ml
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. nutarkuotų žievelių
- Laurų lapai 2 vnt.
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Krapai 1 sauja švieži
- Sviestas 80 g
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, šviežiai malti
- Imbieras 1 vnt. nedidelis gabalėlis šaknies
Kaip gaminti
1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą.
2. Į puodelį supilkite sultinį, vermutą, įmeskite laurų lapelius, imbiero gabalėlį ir užvirinkite.
3. Į karštą sultinį įmeskite šviežią lašišą ir virkite apie 10 minučių, kol žuvis pradės byrėti.
4. Išgriebtą žuvį išdarinėkite, atvėsinkite, sumaišykite su kapota rūkyta lašiša.
5. Krapus nuplaukite ir sukapokite.
6. Krapus, kaparėlius, citrinų žieveles, 6 šaukštus nuoviro ir kambario temperatūros sviestą išsukite iki vientisos masės ir sumaišykite su lašišų gabaliukais.
7. Užtepėlę pagardinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
8. Tiekite gerai atvėsintą su krapais, citrinos skiltele ir itališkos šviesios ar tamsios duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita