Ingredientai
- Lašiša 1 kg filė
- Ananasai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
- Sultys 3 valg. š. apelsinų
- Druska 1 arbat. š.
- Pipirai 1 arbat. š.
- Medus 1 arbat. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Makaronai 400 g ryžių
- Sezamo sėklos 1 valg. š.
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Citrinų ir apelsinų sultis sumaišykite su medumi, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir gautu marinatu apliekite lašišos kubelius. Palikite pusvalandžiui pastovėti.
2. Ananasus supjaustykite kubeliais ir verkite ant iešmelių pakaitomis su lašiša. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol dailiai apskrus.
3. Patiekite su mėgstamais žalumynais ir ryžių makaronais, apibarstykite sezamų sėklomis.
Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai