Ingredientai
- Lavašas 1 vnt. lakštas
- Parmezano sūris 100 g
- Mocarelos sūris 100 g
- Faršas 500 g jautienos - faršo padažui
- Pomidorai 200 ml konservuotų trintų - faršo padažui
- „Vusterio padažas“:(faršo padažui) 1 valg. š.
- Pomidorų pasta 1 valg. š. faršo padažui
- Svogūnai 1 vnt. faršo padažui
- Česnakai 2 skiltelės faršo padažui
- Morkos 1 vnt. faršo padažui
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovinto - faršo padažui
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovinto - faršo padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - faršo padažui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - faršo padažui ir baltajam padažui
- Aliejus 2 valg. š. kepimui - faršo padažui
- Pienas 300 ml 300 - 400 ml - baltajam padažui
- Sviestas 50 g baltajam padažui
- Miltai 4 valg. š. baltajam padažui
- Muskatas 1 žiupsnelis riešuto - baltajam padažui
Kaip gaminti
- Paruoškite faršo padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutrinkite česnaką, sutarkuokite morką. Pakepinkite viską keptuvėje, kol gražiai pagels.
- Sukrėskite į keptuvę faršą. Pagardinkite raudonėliais, bazilikais, pipirais, pagal skonį pasūdykite. Nuolat pamaišydami apkepkite.
- Sukrėskite trintus pomidorus, pomidorų pastą, Vusterio padažą. Dar šiek tiek patroškinkite. Padažas turi būti gana tirštas.
- Paruoškite baltąjį padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą. Intensyviai maišydami pamažu suberkite miltus. Maišykite, kol gausite vientisą masę.
- Tada iš lėto pilkite pieną taip pat intensyviai maišydami. Patroškinkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite muskatu, įberkite pagal skonį druskos.
- Lavašą supjaustykite pailgais lakštais (kad būtų kaip lazanijos lakštai), išklokite vienu sluoksniu kepimo indo dugną.
- Toliau lakštus su faršo, baltuoju padažu ir tarkuotais sūriais sluoksniuokite, kol lakštai baigsis.
- Viršutinį sluoksnį apšlakstykite baltuoju padažu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita