Ingredientai
- Lavašas 1 vnt.
- Avokadai 1 vnt. gerai prinokęs
- Salotos 1 sauja mėgstamų
- Agurkai 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. raudona saldžioji
- Česnakai 2 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. - sulčių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Saliamis 200 g arba kitos mėgstamos rūkytos dešros
Kaip gaminti
- Avokadą nulupkite, padalinkite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat suberkite smulkintą česnaką, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išplakite iki vientisos masės.
- Avokadų sviestu ištepkite lavašą. Ant viršaus dėkite sluoksnį salotų, tada plonais šiaudeliais supjaustyto saliamio (gali būti ir kitokia mėgstama rūkyta dešra), galiausiai šiaudeliais supjaustytų paprikų ir agurko.
- Susukite lavašą į ritinėlį ir suraikykite vienodo dydžio gabalėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita