Ingredientai
- Lazanijos lakštai 500 g
- Baklažanai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. Pomidorų padažui
- Česnakai 1 skiltelės Pomidorų padažui
- Pomidorai 800 g Pomidorų padažui; savose sultyse konservuotų pomidorų be odelių
- Vynas 1 st. Pomidorų padažui; balto sauso
- Sviestas 1 valg. š. Pomidorų padažui ir sūrio padažui 2 valg. š.
- Pomidorų padažas 1 valg. š. Pomidorų padažui
- Miltai 2 valg. š. Sūrio padažui
- Pienas 600 ml Sūrio padažui
- Sūris 125 g Sūrio padažui; tarkuoto parmezano
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį ir pomidorų padažui bei sūrio padažui
- Aliejus 2 valg. š.
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. Pomidorų padažui
- Pipirai 1 arbat. š. Pomidorų padažui; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Baklažanus supjaustykite maždaug 3 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 20 min. pastovėti. Nusausinkite griežinėlius popieriniu rankšluosčiu.
2. Paruoškite pomidorų padažą. Įkaitintame svieste trumpai apkepkite smulkintus svogūnus ir česnaką, sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus, įmaišykite pomidorų padažą, supilkite vyną. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol sukris pomidorų gabalėliai – apie 20 min. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis: bazilikais, raudonėliais, mairūnais. Lazanijai reikės maždaug 800 ml pomidorų padažo.
3. Iš nurodytų produktų paruoškite sūrio padažą.
4. Baklažanų griežinėlius iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje.
5. Kepimo indo dugną ištepkite pomidorų padažu, dėkite sluoksnį lazanijos lakštų, užtepkite pomidorų padažo, išdėliokite baklažanų griežinėlius, apšlakstykite sūrio padažu. Dėkite sluoksniais ingredientus, kol užsipildys indas. Viršutinį lazanijos lakštų sluoksnį užtepkite sūrio padažu. Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje, kol suminkštės makaronų lakštai – apie 30 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita