Ingredientai
- Lazanijos lakštai 200 g
- Pievagrybiai 200 g
- Baklažanai 3 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Sūris 300 g brandintas
- Sviestas 1 valg. š. ir padažui 50 gr.
- Trinti savo sultyse konservuoti pomidorai be odelių 1 st.
- Pesto padažas 2 valg. š.
- Miltai 50 g padažui
- Kiaušiniai 2 vnt. padažui tryniai
- Muskatas 1 arbat. š. padažui
- Pienas 500 ml padažui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Į įkaitusią keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite susmulkintus pievagrybius ir baklažanus, kepkite, kol suminkštės. Tada suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei česnakus, dar pakepkite. Supilkite pomidorų tyrę, įkrėskite pesto padažo, pagal skonį įberkite druskos. Kelias minutes maišydama patroškinkite.
2. Paruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Intensyviai maišydama pakepinkite, kol miltai gražiai pagels. Nuolat maišydama iš lėto supilkite šaltą pieną ir kaitinkite, kol masė sutirštės.
3. Keptuvę su padažu nukelkite nuo ugnies ir įmuškite kiaušinių trynius, pagardinkite druska ir muskatais. Gerai išplakite.
4. Lazanijos lakštus nuplikykite verdančiu vandeniu arba trumpam įmeskite į verdantį vandenį.
5. Stačiakampę kepimo formą ištepkite sviestu. Ant dugno tieskite lazanijos lakštų, kad padengtų visą kepimo formos dugną, ant jų užtepkite baltojo padažo, paruoštos daržovių masės, apibarstykite tarkuotu sūriu. Tokia pat tvarka dėkite dar 3–4 sluoksnius. Paskutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų. Jį aptepkite baltuoju padažu ir užberkite tarkuoto sūrio.
6. Lazaniją kepkite 200°C orkaitėje apie 40 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita