Ingredientai
- Lazanijos lakštai 5 vnt.
- Paprikos 4 vnt. skirtingų spalvų
- Baklažanai 1 vnt.
- Pomidorai 4 vnt.
- Porai 1 vnt. didesnis
- Alyvuogės 1 st. juodųjų be kauliukų
- Svogūnai 2 vnt. nedidelių
- Česnakai 2 skiltelės
- Sultinys 1 st.
- Grietinėlė 250 ml neriebios
- Sviestas 3 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
- Konservuoti pomidorai: (skardinė - be odelių) 1 vnt.
- Sūris 200 g tarkuoto, brandinto
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuoto - pagal skonį
Kaip gaminti
- Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite.
- Pomidorų odelę nulupkite, vaisius susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto, apkepkite svogūnus ir česnakus, sumeskite smulkintas paprikas, porą, pomidorus, alyvuoges, baklažanus, konservuotus pomidorus.
- Viską užvirinkite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite maždaug 8 min. Kitoje keptuvėje įkaitintame svieste apkepkite miltus, įmaišykite grietinėlę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatais.
- Maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės. Į keraminį kepimo indą sluoksniais dėkite lazanijos lakštus ir troškintas daržoves.
- Daržovių sluoksnį apšlakstykite padažu, berkite sūrio. Ant viršaus gausiai užberkite sūrio, supilkite sultinį.
- Lazaniją kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita