Ingredientai
- Lazanijos lakštai 500 g
- Krevetės 500 g apvirtų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Miltai 2 valg. š. Bešamelio padažui
- Sviestas 2 valg. š. Bešamelio padažui
- Pienas 600 ml Bešamelio padažui
- Pesto padažas 1 valg. š. Bešamelio padažui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį ir bešamelio padažui žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį; šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite smulkintus svogūnus ir česnaką, sudėkite krevetes, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Nekepkite labai ilgai, antraip krevetės taps kietos.
2. Iš nurodytų produktų paruoškite bešamelio padažą, pabaigoje įmaišykite šaukštą pesto padažo.
3. Stiklinio kepimo indo dugną patepkite padažu, išdėliokite lazanijos lakštus, ant viršaus užkrėskite padažo, tolygiai paskirstykite, išdėliokite apkeptas krevetes, vėl dėkite sluoksnį lakštinių ir t. t. Kepkite lazaniją 200ºC temperatūros orkaitėje maždaug 20–30 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita