Ingredientai
- Lazanijos lakštai 300 g šviežių
- Sviestas 2 valg. š.
- Krevetės 400 g virtų
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Vynas 100 ml baltojo
- Grietinėlė 300 ml riebios
- Petražolės 1 valg. š. kapotų
- Svogūnų laiškai 5 g 1 valg. š. - kapotų
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Parmezano sūris 1 sauja tarkuoto
Kaip gaminti
- Virtas krevetes išlukštenkite, nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, pakepinkite karštuose riebaluose, supilkite grietinėlę, baltąjį vyną, kapotus šviežius žalumynus, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Į karščiui atsparią kepimo skardą įpilkite truputį padažo, klokite lazanijos lakštus, ant jų berkite išlukštentas krevetes.
- Lazanijos lakštus su padažu ir krevetėmis sluoksniuokite, kol produktai baigsis.
- Ant viršutinio sluoksnio gausiai užpilkite padažo.
- Lazaniją kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min. Išjungusi orkaitę, suberkite smulkiai tarkuotą sūrį ir palaukite, kol jis išsilydys.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita