Ingredientai
- Lazanijos lakštai 500 g
- Sūris 100 g tarkuoto parmezano ir 200 g sūrio padažui
- Faršas 300 g Mėsos faršo padažui
- Svogūnai 1 vnt. Mėsos faršo padažui
- Morkos 1 vnt. Mėsos faršo padažui
- Česnakai 2 skiltelės Mėsos faršo padažui
- Vynas 100 ml Mėsos faršo padažui; balto
- Pomidorų padažas 5 valg. š. Mėsos faršo padažui
- Sviestas 1 valg. š. Mėsos faršo padažui ir 2 valg. š. sūrio padažui
- Miltai 2 valg. š. Sūrio padažui
- Pienas 800 ml Sūrio padažui
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. Mėsos faršo padažui
- Druska 1 arbat. š. Mėsos faršo padažui; pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. Mėsos faršo padažui; pagal skonį
- Muskatas 1 arbat. š. Sūrio padažui; 1/2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Paruoškite mėsos faršo padažą. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą svogūną, gabalėliais pjaustytą morką, išspauskite česnaką, trumpai pakepinkite.
2. Kai daržovės suminkštės, sudėkite faršą, uždenkite dangčiu ir patroškinkite.
3. Stiklinėje sumaišykite 100 ml baltojo vyno, 100 ml vandens ir pomidorų padažą. Supilkite mišinį į keptuvę. Pagardinkite padažą prieskoninėmis žolelėmis ir pipirais, pasūdykite. Nebedenkite dangčio, kad nugaruotų skysčio perteklius. Kepkite apie 20 min., kol padažas sutirštės.
4. Kitoje keptuvėje paruoškite bešamelio padažą. Trumpai pakepinkite miltus, įmaišykite sviestą, pamažu supilkite pieną, maišydama kaitinkite, kol padažas ims tirštėti, suberkite tarkuotą sūrį, pasūdykite, pagardinkite muskatu.
5. Lazaniją kepkite stikliniame arba keraminiame inde. Jo dugną patepkite sūrio padažu, dėkite sluoksnį lazanijos lakštų, ant viršaus – sluoksnį mėsos faršo padažo, tada vėl sluoksnį lakštinių ir sluoksnį sūrio padažo. Toliau sluoksniuokite, kol indas bus beveik pilnas. Viršuje turi būti sūrio padažo sluoksnis. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto parmezano.
6. Kepkite 220°C temperatūroje apie 40 minučių. Prieš patiekdama leiskite pastovėti bent 10 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Apkepai, Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita