Ingredientai
- Lazanijos lakštai 500 g
- Varškė 400 g
- Grietinėlė 100 ml riebios ir vaniliniam padažui 200 ml
- Cukrus 100 g ir vaniliniam padažui 1 valg. š.
- Sviestas 100 g
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. ir vaniliniam padažui 1 valg. š.
- Kiaušiniai 3 vnt. dviejų kiaušinių tryniai ir vaniliniam padažui 1 kiaušinis
- Citrinos 1 vnt.
- Pienas 200 ml Vaniliniam padažui
- Krakmolas 1 valg. š. Vaniliniam padažui; nubrauktas
- Druska 1 arbat. š. Vaniliniam padažui; žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Varškę išsukite su cukrumi ir kiaušinių tryniais, įberkite vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos ir nutarkuotą vienos citrinos žievelę, pabaigoje įmaišykite grietinėlę ir ištirpintą sviestą.
2. Paruoškite vanilinį padažą. Puode sumaišykite kiaušinį, cukrų, krakmolą, pieną ir grietinėlę. Visą laiką plakdama kaitinkite mišinį ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Nukelkite puodą nuo ugnies, pasaldinkite vaniliniu cukrumi, įberkite druskos. Plakite, kol padažas pravės.
3. Kepimo indo dugną patepkite vaniliniu padažu, išdėliokite lazanijos lakštus, užkrėskite varškės padažo, tolygiai paskirstykite, vėl dėkite sluoksnį makaronų lakštų, storai užtepkite vanilinio padažo. Toliau dėkite sluoksniais makaronus, varškę ir vanilinį padažą. Pašaukite į 190ºC temperatūros orkaitę, kepkite, kol gražiai apskrus. Tiekite su trintomis braškėmis, avietėmis arba vyšnių uogiene.