Ingredientai
- Lazanijos lakštai 400 g
- Rikotos sūris 250 g
- Mocarelos sūris 250 g
- Pomidorai 5 vnt. 5 - 7 šviežių
- Salierai 2 vnt. 2 - lapkočius
- Svogūnai 1 vnt.
- Druska 2 žiupsnelis 1 - bešamelio padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Sviestas 3 valg. š. 2 - bešamelio padažui
- Miltai 1 valg. š. bešamelio padažui
- Pienas 250 ml bešamelio padažui
- Muskatas 1 arbat. š. 0,5 malto
- Pipirai 1 žiupsnelis maltų pagal skonį - bešamelio padažui
Kaip gaminti
1. Puode išlydykite sviestą. Suberkite miltus ir kepkite, kol pagels. Maišydama supilkite pieną, kaitinkite, kol padažas sutirštės. Suberkite muskatus, įberkite druskos, pipirų. Uždenkite ir palikite pusvalandį.
2. Salierus, pomidorus, mocarelą supjaustykite griežinėliais. Tris ar daugiau lazanijos lakštų vieną po kito kelioms sekundėms įkiškite į verdantį vandenį, tada horizontaliai įklokite į stačiakampę stiklinę kepimo formą.
3. Plonai patepkite rikota, pabarstykite pipirais, druska. Ant viršaus pakaitomis išdėliokite dalį mocarelos riekelių, pomidorų ir salierų griežinėlių. Gausiai apšlakstykite Bešamelio padažu. Taip susluoksniuokite visus nurodytus produktus. Viršų pabarstykite tarkuotu sviestu. Kepkite 200 °C karščio orkaitėje apie pusvalandį.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita