Ingredientai
- Lazanijos lakštai 12 vnt. 10-12
- Varškė 200 g
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Grietinė 2 valg. š.
- Špinatai 500 g 400-500
- Česnakai 2 skiltelės
- Svogūnai 2 vnt.
- Sviestas 2 valg. š. ir padažui 2 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis ir padažui
- Druska 1 žiupsnelis ir padažui
- Džiovinti pomidorai 8 vnt. 6-8
- Sūris 100 g tarkuotas fermentinis
- Pienas 1 st. padažui
- Miltai 1 valg. š. padažui
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. padažui džiovintų žolelių mišinys
Kaip gaminti
1. Varškę gerai ištrinkite su tryniu, grietine ir pasūdykite. Keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite plėšytus špinatus ir troškinkite 5–7 minutes. Paskaninkite pipirais ir druska.
2. Puodelyje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolant maišydami pakepkite, tada po truputį pilkite pieną ir nuolat maišykite, kad neatsirastų gumuliukų. Padažas turi būti tirštokas. Jei per tirštas, įpilkite šiek tiek pieno.
3. Stačiakampę formą aukštais kraštais ištepkite sviestu ir įklokite du ar tris (priklauso nuo formos dydžio) lakštus. Lakštai negali užeiti vienas ant kito, bet ir tarpų tarp jų neturėtų likti.
4. Ant lakštų tepkite sluoksnį varškės įdaro ir pabarstykite smulkintais džiovintais pomidorais (kelis palikite ant viršaus).
5. Apibarstykite fermentiniu sūriu ir apšlakstykite padažu. Tada dėkite kitą lakštų sluoksnį, špinatų įdaro, vėl barstykite fermentiniu sūriu ir apšlakstykite padažu. Taip paeiliui sluoksniuokite, kol sudėsite visus lakštus ir įdarą. Viršutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų.
6. Ant viršaus suberkite likusį sūrį ir supilkite visą padažą. Formą sandariai uždenkite folija ir kepkite 170–180 laipsnių orkaitėje 35–40 minučių. Patikrinkite, ar lazanijos lakštai suminkštėję, tada foliją nuimkite ir kepkite, kol patiekalo viršus gražiai parus. Lazaniją šiek tiek atvėsinkite formoje ir tik tada pjaustykite porcijomis ir išimkite.
7. Tiekdami ant viršaus uždėkite džiovintų pomidorų.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita