Ingredientai
- Varškė 350 g
- Lazanijos lakštai 250 g
- Špinatai 300 g
- Sviestas 4 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt.
- Miltai 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pomidorų padažas 3 valg. š.
- Pienas 450 ml
- Sūris 200 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai (bazilikai, peletrūnai, mairūnai ar kt.) 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Susmulkintus svogūnus pakepinkite svieste, sudėkite špinatus ir keletą minučių patroškinkite. Atvėsusią troškintą masę sudėkite į varškę, įberkite tarkuoto sūrio, druskos, pipirų, prieskoninių žolelių, įmuškite kiaušinius ir viską gerai sumaišykite.
2. Ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišant pakepinkite kelias minutes. Tada nenustojant maišyti supilkite pieną ir pavirkite, kol padažas šiek tiek sutirštės. Įberkite druskos bei pipirų.
3. Apkepo indo dugną ištepkite pomidorų padažu ir dėkite lazanijos lakštus. Ant viršaus paskleiskite pusę varškės įdaro. Tada dėkite antrą lazanijos lakštų sluoksnį, poto likusią varškę ir vėl lazanijos lakštus. Užpilkite paruoštą padažą ir pabarstykite sūriu.
4. Kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 45-50 min. Papuoškite bazilikų lapeliais ar kitokiais turimais šviežiais prieskoninias žalumynais.