Ingredientai
- Lazanijos lakštai 250 g
- Vištiena 300 g nedideliais gabalėliais supjaustytos, keptos
- Sūris 200 g fermentinio
- Pievagrybiai 200 g
- Svogūnai 100 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Vynas 100 ml sauso balto
- Aliejus 2 valg. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š. džiovintų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Kiaušiniai 2 vnt. padažui
- Grietinėlė 225 ml padažui
- Prieskonių mišinys (padažui) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstus česnakus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir dar 5 min. pakepinkite.
2. Supilkite vyną, suberkite prieskonius, sudėkite vištieną, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
3. Paruoškite padažą: kiaušinius išplakite su prieskoniais, plakant supilkite grietinėlę.
4. Kepimo indą patepkite riebalais ir sluoksniuokite lazanijos lakštus, įdarą, tarkuotą sūrį ir padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti sūrio. Indą uždenkite kepimo plėvele ar aliuminio folija ir 25 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.
Patarimas. Apkepą patogiausia sluoksniuoti stačiakampiame inde. Jei namiškių skoniai skiriasi (vieni mėgsta mėsiškus, kiti – vegetarinius patiekalus), verta įsigyti kelis mažesnius stačiakampius indelius. Į orkaitę jų telpa keli, todėl vienu kartu galėsi iškepti lazanijų su skirtingais įdarais.