Ingredientai
- Lazanijos lakštai 500 g
- Vištiena 500 g krūtinėlių
- Pievagrybiai 150 g
- Pomidorai 2 vnt. arba indelis konservuotų pomidorų be odelių
- Alyvuogės 125 g juodųjų, be kauliukų
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Pomidorų padažas 2 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š. Sūrio padažui
- Miltai 2 valg. š. Sūrio padažui
- Pienas 800 ml Sūrio padažui
- Sūris 200 g Sūrio padažui; tarkuoto parmezano
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Muskatas 1 arbat. š. Sūrio padažui; 1/2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir trumpai pakepinkite smulkintą svogūną bei česnaką, sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą vištieną. Maišydama kepkite, kol mėsa pabals. Įmaišykite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir stambiai pjaustytus pomidorus. Jei naudosite šviežius pomidorus, prieš tai nuplikykite juos karštu vandeniu ir nulupkite odelę. Sudėkite puselėmis pjaustytas alyvuoges, įmaišykite pomidorų padažą, pagardinkite pipirais, pasūdykite.
2. Kitoje keptuvėje paruoškite sūrio padažą: trumpai apkepkite miltus, įmaišykite sviestą, supilkite pieną, kai padažas ims tirštėti, suberkite tarkuotą sūrį. Pagardinkite muskatu, jei reikia, pasūdykite.
3. Į stiklinį kepimo indą sluoksniais dėkite lazanijos lakštus, vištienos troškinį ir sūrio padažą. Kepkite 200ºC temperatūros orkaitėje apie 40 min. Prieš patiekdama bent 10 min. palaikykite šiltai.