Ingredientai
- Migdolai 40 g biskvitui
- Lazdynų riešutai 40 g biskvitui
- Miltai 20 g biskvitui
- Cukraus pudra 40 g biskvitui
- Cukrus 90 g biskvitui
- Kiaušinio baltymas 3 vnt. biskvitui
- Kreminis sūris 3 valg. š. arba rikotos, kambario temperatūros; įdarui
- Grietinėlė 500 ml plakamosios; įdarui
- Citrinos 0,5 vnt. nutarkuota žievelė; įdarui
- Vanilės lazdelė 0,3 vnt. įdarui
- Įvairios uogos 2 sauja šviežių aviečių, gervuogių, šilauogių
Kaip gaminti
1. Kiaušinių baltymus kartu su cukrumi išplakti iki standžių blizgių putų.
2. Į elektrinį smulkintuvą suberti riešutus, cukraus pudrą ir miltus. Sumalti iki vienodai smulkių trupinių.
3. Po truputį iš lėto sukamaisiais judesiais maišyti baltymų masę ir berti į ją trupinius. Išmaišyti iki vientisos masės ir sudėti ją į konditerinį maišelį, kurio pagalba po lygiai padalinti masę į dvi apvalias kepimo formas arba žiedus (18 cm diametro). Išlyginti paviršių ir nepalikti ant dugno tarpelių. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Iškepusius biskvitus atvėsinti ir išimti iš kepimo formų.
4. Grietinėlę lėtai išplakti kartu su kreminiu sūriu iki vientisos blizgios masės. Neperplakti. Įdėti vanilės ankšties sėklyčių, įtarkuoti citrinos žievelės ir gerai išmaišyti. Gautą kremą konditeriniu maišeliu tolygiai paskirstyti ant vieno biskvito paviršiaus maždaug 3 cm storio sluoksniu. Įsprausti įvairių šviežių uogų ir uždengti antruoju biskvitu. Paviršių galima apibarstyti cukraus pudra ir dekoruoti šviežiomis uogomis.