Ingredientai
- Miltai 50 g biskvitui
- Kiaušiniai 2 vnt. biskvitui
- Kiaušinių tryniai 2 g biskvitui
- Kiaušinio baltymas 2 vnt. biskvitui
- Cukrus 110 g 80 g kiaušiniams plakti ir 30 g baltymams plakti
- Šokoladas 150 g pieninio; kremui
- Grietinėlė 360 g riebios; kremui
- Lazdynų riešutų praline pasta 100 g
- Lazdynų riešutai 200 g skrudintų karamelizuotų; dekoravimui
- Cukraus pudra 1 valg. š. dekoravimui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia reikia pasiruošti kremą. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę. Dubenyje sumaišyti šokoladą su lazdyno riešutų pasta ir užpilti užvirusia grietinėle bei gerai išmaišyti iki vientisos masės. Paviršių uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve, kad atvėstų.
2. Kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų išplakti iki purios masės. Kiaušinių baltymus taip pat išplakti su cukrumi iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada suberti miltus ir vėl viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
3. Gautą masę paskleisti tolygiai vienodo storio sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 7 minutes. Iškepusį biskvitą nuimti nuo skardos ir atvėsinti ant darbastalio.
4. Išimti atvėsusį kremą iš šaldytuvo ir išplakti iki purios masės. Paskleisti jį tolygiai ant atvėsusio biskvito paviršiaus ir pasilikti porą šaukštų kremo dekoravimui.
5. Suvynioti vyniotinį ir paviršių aptepti likusiu kremu. Apiberti karamelizuotais lazdyno riešutais ir apibarstyti cukraus pudra.