Ingredientai
- Bananai 3 vnt.
Kaip gaminti
Prieš imantis šio itin paprasto gamybos proceso, noriu įspėti: bananų ledams gaminti prireiks GALINGO elektrinio maišytuvo arba virtuvinio kombaino! Ir nė nemėginkite rizikuoti su kokiu nors silpnučiu kokteilių plaktuvu, nes rizikuojate prietaisą sugadinti.
Tai štai kaip gaminami tie bananų ledai: visų pirma, kai tik ant stalo pamatysite sunokusius bananus, nieko nedelsdami juos nulupkite, supjaustykite gabalėliais, dėkite į produktų šaldymui tinkamą polietileno maišelį (geriausia – su zip-lock uždarymu) ir kiškite į šaldiklį. Kai tik vėl pamatysite ant stalo visų stumdomus sunokusius bananus, ir vėl padarykite tą patį. Tad maišelį su bananais galite pildyti nuolat.
Kai jau susiruošite gaminti ledus, suberkite sušaldytus bananus į galingo virtuvinio kombaino arba galingos kokteilinės (blenderio) indą ir smulkinkite, kol gausite tirštą, kremo konsistencijos masę. Jei matote, kad kombainas „springsta“ ir spyriojasi, įpilkite keletą šaukštų kokosų pieno arba kitokio skysčio.
Štai ir viskas, bananų ledai pagaminti! Valgykite juos minkštus, tiesiai išblenderio iškrėstus į serviravimo indus, pabarstytus granola arba riešutais, mėgstamomis uogomis. Jei norite kietesnių ledų, įdėkite masę į šaldiklį ir palikite maždaug pusvalandžiui. Tada ledus kabinkite specialiu ledų šaukštu ir patiekite iškart.
Bet čia dar ne viskas – galite eksperimentuoti ir toliau, pasigamindami vis kitokių skonių bananinių ledų! Štai jums keletas minčių ir idėjų (likusias susikurkite patys arba pavartykite mėgstamų ledainių meniu):
- Šokoladiniai ledai: į bananinių ledų masę (iš 2–3 bananų) įdėkite šaukštą riešutų sviesto, įberkite 2 šaukštelius kakavos miltelių, žiupsnelį druskos ir gerai išsukite. Patiekite pabarstę skaldytomis kakavos pupelėmis (cocoa nibs) arba tarkuotu šokoladu.
- Vaniliniai ledai: į bananinių ledų masę (iš 2–3 bananų) įmaišykite 1/4 šaukštelio vanilės pastos ir žiupsnelį druskos.
- Matcha ledai: į bananinių ledų masę (iš 2–3 bananų) įdėkite šaukštelįmatcha arbatos miltelių, išsukite iki vientisos masės.
- Miško uogų ledai: į bananinių ledų masę (iš 2–3 bananų) įdėkite saujelę šaldytų mėlynių (galite ir braškių, aviečių, gervuogių) ir išsukite viską iki vientisos masės.
- „Oreo“ sausainių ledai: į bananinių ledų masę (iš 2–3 bananų) įdėkite šaukštą kokosų sviesto ir įberkite keletą sutrupintų „Oreo“ sausainių. Viską išsukite iki vientisos masės
- Pinakolada: Gamindami bananinius ledus (iš 2 bananų) įpilkite 1/4 stiklinės kokosų pieno, taip pat įberkite 1/2 stiklinės šaldytų supjaustytų ananasų. Į gautą ledų masę dar įberkite kokosų drožlių ir gerai sumaišykite.
- Kavos skonio ledai: į bananinių ledų masę (iš 2–3 bananų) įberkite žiupsnelį druskos, 1/2 šaukštelio tirpios kavos granulių, galite pagardinti žiupsneliu cinamono ir išsukite iki vientisos masės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis