Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. tryniai
- Grietinėlė 300 ml neriebi
- Rudasis cukrus 4 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt. ir šaukštelis nutarkuotų žievelių
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Apelsinų likeris 50 ml
- Mėtos 1 arbat. š. keli lapeliai papuošimui
Kaip gaminti
1. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę, apelsiną nulupkite, pašalinkite baltąją odelę ir išskirstykite skiltelėmis.
2. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, užkaitinkite, suberkite cukrų ir pakaitinkite, iki jis ištirps. 3. Tada puodelį nukelkite nuo ugnies, kiek pravėsinkite ir po truputį supilkite gerai išplaktus kiaušinių trynius.
4. Nuolat maišydama šaukštu mišinį kaitinkite ant silpnos ugnies, iki sutirštės.
5. Nukelkite puodą nuo viryklės, įmaišykite sviestą, suberkite nutarkuotas apelsino žieveles, vanilinį cukrų, sumeskite cukrintinius, supilkite likerį.
6. Kai masė pravės, sumeskite smulkintas apelsinų skilteles ir viską gerai išmaišykite.
7. Atvėsintą ledų masę supilkite į plastikinį indą, uždenkite ir pastatykite į šaldiklį 3–4 valandoms.
Tiekite su apelsinų griežinėliais.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita