Ingredientai
- Grietinėlė 650 ml 35-36 proc. riebumo
- Šokoladas 150 g baltasis
- Cukrus 150 g
- Kiaušiniai 4 vnt. tryniai
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Į puodą supilkite 200 ml grietinėlės ir nuolat maišydamos kaitinkite. Užvirinkite, tuomet sumažinkite ugnį iki mažos, ir maišydamos pavirinkite grietinėlę apie 30 sekundžių. Nuimkite nuo viryklės, sudėkite sulaužytą šokoladą ir maišykite, kol ištirps.
2. Supilkite dar 200 ml grietinėlės, išmaišykite. Gautą masę pilkite į didesnį dubenį (puodą kuo geriau išgramdykite, bet neplaukite). Galima perkošti per sietelį, kad nebūtų likusių šokolado gumuliukų.
3. Tame pačiame puode ant vidutinės ugnies maišydamos pakaitinkite likusią grietinėlę, druską ir cukrų, kol cukrus ištirps. Atskirame dubenyje išplakite trynius. Plona srovele, intensyviai maišydamos pilkite grietinėlę į trynius, esančius dubenyje. Išmaišykite iki vientisos masės ir pilkite atgal į puodą, tuomet maišydamos kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol masė pradės tirštėti apie 10-15 min. Masė turėtų būti kisieliaus konsistencijos.
4. Kiaušinių masę perkoškite per sietelį ir sumaišykite su dubenyje esančia grietinėle ir šokoladu. Atvėsinkite ledų masę (tą reikėtų padaryti pakankamai greitai, t.y. nepalikti stovėti, kol atvės pati, – galima tiesiog maišyti šaukštu, kol atvės) ir statykite į šaldytuvą, kad atvėstų visiškai.
5. Tuomet su tuo pačiu dubeniu statykite į šaldymo kamerą ir palikite 1 val. Po 1 val. ledų masę gerai išplakite mikseriu. Vėl statykite į kamerą 1 val. Tuomet vėl išplakite mikseriu. Kai išplaksite antrą kartą – supilkite į indą, kuriame šaldysite ledus, ir paliekite sustingti.
Receptas iš tinklaraščio „AJ-receptai“