„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Ledai su baltuoju šokoladu

Naminiai ledai
Naminiai ledai / Jurgitos Adomavičiūtės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į puodą supilkite 200 ml grietinėlės ir nuolat maišydamos kaitinkite. Užvirinkite, tuomet sumažinkite ugnį iki mažos, ir maišydamos pavirinkite grietinėlę apie 30 sekundžių. Nuimkite nuo viryklės, sudėkite sulaužytą šokoladą ir maišykite, kol ištirps.

2. Supilkite dar 200 ml grietinėlės, išmaišykite. Gautą masę pilkite į didesnį dubenį (puodą kuo geriau išgramdykite, bet neplaukite). Galima perkošti per sietelį, kad nebūtų likusių šokolado gumuliukų.

3. Tame pačiame puode ant vidutinės ugnies maišydamos pakaitinkite likusią grietinėlę, druską ir cukrų, kol cukrus ištirps. Atskirame dubenyje išplakite trynius. Plona srovele, intensyviai maišydamos pilkite grietinėlę į trynius, esančius dubenyje. Išmaišykite iki vientisos masės ir pilkite atgal į puodą, tuomet maišydamos kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol masė pradės tirštėti apie 10-15 min. Masė turėtų būti kisieliaus konsistencijos.

4. Kiaušinių masę perkoškite per sietelį ir sumaišykite su dubenyje esančia grietinėle ir šokoladu. Atvėsinkite ledų masę (tą reikėtų padaryti pakankamai greitai, t.y. nepalikti stovėti, kol atvės pati, – galima tiesiog maišyti šaukštu, kol atvės) ir statykite į šaldytuvą, kad atvėstų visiškai.

5. Tuomet su tuo pačiu dubeniu statykite į šaldymo kamerą ir palikite 1 val. Po 1 val. ledų masę gerai išplakite mikseriu. Vėl statykite į kamerą 1 val. Tuomet vėl išplakite mikseriu. Kai išplaksite antrą kartą – supilkite į indą, kuriame šaldysite ledus, ir paliekite sustingti.

Receptas iš tinklaraščio „AJ-receptai“

Kategorijos

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.