Ingredientai
- Maskarponės sūris 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt. kaimiški
- Grietinėlė 250 ml plakamoji
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
- Rudasis cukrus 125 g
- Klevų sirupas 1 valg. š.
- Avietės 1 st.
- Serbentai 1 st. raudonųjų
- Aviečių likeris 50 ml
Kaip gaminti
1. Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada atskirkite trynius nuo baltymų ir trynius su cukrumi išplakite iki vientisos purios masės.
2. Maskarponę sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis, šluotele įplakite kiaušinių plakinį.
3. Šaldytuve gerai atšaldytą grietinėlę išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai sumaišykite su maskarpone.
4. Serbentus nuskabykite nuo šakelių, sumeskite į gilesnį indą su avietėmis, supilkite klevų sirupą, aviečių likerį ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu, tada tyrę pertrinkite per sietelį ir labai palengva, kad pasidarytų dvispalvė marmurinė masė, įmaišykite į maskarponę.
5. Paruoštą ledų masę pilkite į platų indą ir per naktį šaldykite kameroje.
6. Tiekite su šviežiomis avietėmis ir serbentais.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita