Ingredientai
- Mėtos 30 g švieži lapeliai
- Grietinėlė 2 st. po stiklinę riebios ir neriebios
- Pienas 1 st.
- Kiaušiniai 5 vnt. tryniai
- Cukrus 4 valg. š.
- Migdolai 40 g drožlės
Kaip gaminti
1. Mėtas nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite, kelis gražius palikite papuošti, kitus susmulkinkite.
2. Pieną ir neriebią grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, ten sumeskite pusę mėtų, suberkite cukrų ir užkaitinkite. Tada puodelį nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite bent 30 min. pastovėti – pienas turi prisigerti mėtų kvapo. Perkoškite per sietelį ir supilkite česnakų spaustuvu iš likusių mėtų išspaustas sultis.
3. Trynius iki vientisos purios masės išplakite atskirame dubenyje, plonyte srovele vis plakdama šluotele palengva supilkite dar šiltą pieno mišinį ir gautą masę dar kartą vis maišydama užkaitinkite, kol ji pradės tirštėti iki kremo konsistencijos.
4. Riebią grietinėlę išplakite iki standžios masės ir po truputį įmaišykite į atvėsusį mėtų kremą.
5. Paruoštą ledų masę pilkite į per naktį šaldiklyje palaikytą plokščią indą ir statykite į kamerą.
6. Kai ledai pradės stingti, juos gerai permaišykite, kad neliktų ledo kristalėlių, ir vėl apie valandą šaldykite. Tada procesą pakartokite ir per naktį ledus palikite šaldytuve.
7. Tiekite papuošusi mėtų lapeliais ir migdolų drožlėmis.
Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita