Ingredientai
- Grietinėlė 2 st. riebi
- Kakava 4 valg. š. natūrali
- Cukrus 125 g
- Kiaušiniai 4 vnt. tryniai
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Graikiniai riešutai 125 g
Kaip gaminti
1. Elektriniu plakikliu plakite kiaušinių trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir kakavos miltelius, kol susidarys puri ir beveik balta masė.
2. Kitame puodelyje iki standžios masės išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę.
3. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, pasmulkinkite, įmaišykite į ledų masę.
4. Paruoštą mišinį krėskite į indą, sandariai uždarykite ir pastatykite į šaldiklį.
Šaldykite 3–4 valandas.
5. Ledus į lėkšteles dėkite specialiu karštame vandenyje pamirkytu šaukšteliu.
6. Tiekite šalia padėjusi riešutų puselių ir apšlaksčiusi karameliniu sirupu.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita