Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt. tryniai
- Pienas 250 ml
- Cukrus 150 g
- Grietinėlė 500 ml
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. pagal skonį nutarkuotų žievelių
- Romas 50 ml
- Įvairūs džiovinti vaisiai (razinos, abrikosai, slyvos) 100 g
- Saldainiai su vafliais (pavyzdžiui, „Fortūna“) 2 vnt.
- Mėtos 10 g lapelių papuošimui
- Cinamonų lazdelė 2 vnt. papuošimui
Kaip gaminti
1. Džiovintus vaisius nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, užpilkite romu ir palikite, kad pastovėtų.
2. Pieną, paprastą ir vanilinį cukrų supilkite į puodelį ir užkaitinkite.
3. Kiaušinius labai švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada atsargiai atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius gerai išplakite iki vientisos masės, tada po truputį plonyte srovele į juos supilkite pieną.
4. Trynių ir pieno masę vėl užkaitinkite ir nuolat maišydama virkite, kol sutirštės. Galiausiai įmaišykite grietinėlę ir palikite, kad masė kiek pravėstų.
5. Į atvėsusius ledus sukrėskite kočėlu trupintus saldainius, nusunktus džiovintus vaisius, suberkite nutarkuotas citrinos žieveles.
6. Ledus pilkite į plokščią indą ir dėkite į kamerą. Tiekite išėmusi specialiu ledų šaukšteliu. Puoškite mėtų lapeliais ir cinamonų lazdelėmis.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita