Ingredientai
- Ledai: 400 ml
- Vaisiai 200 g bananai, kiviai, braškės
- Vynas 1 l raudonas stalo
- Juodasis šokoladas 50 g
- Apelsinai 1 vnt.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Imbieras 5 g gabalėlis šaknies
- Aitrioji paprika 1 vnt. ankštis
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Sviestas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Į puodą įpilkite vyną, įtarkuokite apelsino žievelę, išspauskite apelsinų sultis, įberkite po žiupsnelį cukraus, cinamono, tarkuotos imbiero šaknies.
2. Virkite apie 7 min., kol suminkštės apelsinų žievelės. Įdėkite 50 g juodojo šokolado, pagal skonį gabalėlį aitriosios paprikos, pakaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės, tada įdėkite truputį sviesto.
3. Į desertinius dubenėlius gražiai išdėliokite ledus, gabaliukais pjaustytus vaisius (bananus, kivius, apelsinus, braškes ir pan.), užpilkite atvėsusiu padažu, puoškite šokolado drožlėmis.