Ingredientai
- Tešla (keli lakštai mėgstamos - bemielės, mielinės, trapios): 2 vnt.
- Cukrus 1 st.
- Grietinėlė 500 ml riebi
- Aitrioji paprika 5 g ir kelios skiltelės papuošimui
- Apelsinai 1 vnt. pusės apelsino žievelės
- Kiaušiniai 6 vnt. tryniai
- Romas: 2 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį šviežiai maltų kvapiųjų
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
Kaip gaminti
1. Iš tešlos puodeliu arba stiklinaite išspauskite apskritimus, juos užmaukite ant stiklinės ir užlankstykite kraštelius, kad išeitų apversti krepšeliai, tada iškepkite juos orkaitėje.
2. Į puodelį supilkite 300 ml vandens, suberkite cukrų, aitriąją papriką, apelsino žievelę ir pavirkite apie 15 min.
3. Pusę grietinėlės kiekio užkaitinkite kitame puode ir nukelkite nuo ugnies.
4. Kiaušinių trynius išplakite iki vientisos masės ir po truputėlį plonyte srovele supilkite grietinėlę, romą, tada nuolat maišydama masę vėl pakaitinkite, iki sutirštės, ir atvėsinkite.
5. Į pravėsusią grietinėlės masę supilkite perkoštą sirupą, viską gerai išmaišykite ir tik tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą likusią grietinėlę.
6. Ledus per naktį palaikykite šaldytuve.
7. Į paruoštus tešlos krepšelius ledų masę krėskite ledų šaukšteliu ir puoškite smulkintomis, citrinų sultimis apšlakstytomis aitriosios paprikos skiltelėmis.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita