Ingredientai
- Ledai: (vanilinio plombyro) 500 ml
- Pienas 1 st.
- Citrinos 2 vnt. šaukštelis žaliosios nutarkuotų žievelių ir 1 žaliąją citriną
- Mėtos 5 g ryšulėlis šviežių arba melisų lapelių
- Cukrus 2 valg. š.
- Romas 50 ml baltojo
Kaip gaminti
1. Mėtų lapelius nuskabykite nuo šakelių, susmulkinkite ir sumeskite į grūsti skirtą dubenį.
2. Žaliąją citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite pusės citrinos žievelių, likusią pusę palikite, supjaustykite citriną plonyčiais griežinėliais ir suberkite ant mėtų.
3. Ten pat berkite cukrų ir viską labai gerai sugrūskite, iki cukrus ištirps. Tada ant viršaus supilkite romą ir palikite mišinį pastovėti apie 20 min.
4. Galiausiai pertrinkite per sietelį ir supilkite į kokteilių plaktuvą. Į kokteilių plaktuvą sukrėskite plombyrą, įmeskite saujelę smulkinto ledo ir viską labai gerai išplakite.
5. Kokteilį išpilstykite į kelias stiklines taures, puoškite žaliosios citrinos juostelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita